Sok szeretettel köszöntjük a Szegedtől 30 kilométerre Makón, a Makói Liget Nyugdíjas házban. Köszönjük az érdeklődést, amellyel megtisztelt bennünket.

Minden munkatársunk azon szorgoskodik, hogy hozzáértésének legjavát nyújtsa, hogy megkönnyítse és széppé tegye az itt lakó idős emberek mindennapjait. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy időskorú lakóink biztonságban érezzék magukat nálunk és megelégedetten otthonuknak érezzék a Makói Liget Nyugdíjas házat.

Az alábbi ismertetőben azokat az információkat gyűjtöttük össze, amelyek támogatják a döntést megelőző tájékozódást a nyugdíjas házba költözéssel kapcsolatosan.

Az idős emberek biztonságát és kényelmét szolgáljuk

A Makói Ligetben összesen 12 fő elhelyezésére van lehetőség, amely a kis létszámból adódóan valódi családi fészek, ahol a személyzet figyelme valóban a gondoskodást,  biztonságot és a kényelmet biztosítja a lakóinak.

Lakóegységeink berendezését a lakók elképzelése szerint lehet szépítgetni, alakítgatni. A házban könnyen tisztítható padlófelületek, biztonságosan, mégis messzemenőkig barátságosan és családiasan szolgálják időskorú lakóink kényelmét, igényeit. Minden kialakított lakrész a bentlakó által berendezhető, átrendezhető. A szobákban található kábeltévé, illetve nővérhívó. Az ágyak olyan elektromosan mozgatható szerkezettel vannak ellátva, amely a pihenést személyre szabottan kínálja. A személyes tárgyak elhelyezésre minden lakónk külön szekrényt kap. A behozható tárgyakról külön listát adunk át önöknek.

Az időskorú lakóink közösségi életének központja az ebédlő-társalgó, mely helyiségek, nagyobb összejövetelek, ünnepségek szervezését is lehetővé teszi. A földszinten közös TV nézési lehetőséggel, kártyaasztallal valamint jó időben, az épület által körülvett udvaron és kertben tölthetik el a lakóink szabadidejüket.

A takarító személyzet gondoskodik a ház közösségi helységeinek és a lakrészek rendjéről, tisztaságáról. A házban jól felszerelt személyzeti szoba áll rendelkezésre. A gondozóink a rászorulókat saját szobájukban gondozzák és ápolják, mintha a saját otthonukban házi gondozásban részesülnének.

Természetesen a házon belül, kizárólag az időskorú lakók igényei alapján és az ő szórakozásuk érdekében szervezünk rendezvényeket. A szabadidő kellemes eltöltéséhez kulturális tevékenységeket, kirándulásokat, ünnepi rendezvényeket szervezünk lakóink számára.Küldetésünk az emberek tudásukban készségeikben gyarapodjanak, hogy elérjék az egészséget együtt a mi segítségünkkel. Célunk az „aktív időskor” szemléletének meghonosítása a hazai idősgondozás és ellátás területén. A projekttel egy új szemléletű nyugdíjas otthon megvalósítását és hosszú távú üzemeltetését tervezzük megvalósítani. 

Makón Szegedi utca 16 sz. alatti 1709 nm-es telken, a több mint 200 nm-e lakóházban 15 fő részére tudunk szolgáltatni, tartósan vagy akár csak átmeneti jelleggel egyedülállók és házaspárok vagy élettársak részére egyaránt, kényelmes családias jelleggel. Az házban 6 kényelmes szoba van ahol minden szobához külön fürdőszoba, WC tartozik. A ház további részén közös nappali, étkező és közösségi tér várja a lakókat, komplett konyhával.  A gondozott és parkosított kertben a vállalkozó szellemű lakók nyugodtan pihenhetnek vagy kertészkedhetnek és virágot vagy fűszernövényt ültethetnek. A szabad levegőn pihenni vágyókat a több mint 1000 nm-es ligetszerű udvar várja, ahol társas és egyéni foglalkozások is megtarthatók, a rokonlátogatások számára is ideális találkozó hely. 

Kiemelt figyelmet kíván fordítani a bentlakók mind fizikai és mentális egészségére és mindennapi közérzetére. 

Bentlakásos egész napos Nyugdíjas Otthon teljes ellátással: Napi háromszori étkezés. Heti rendszerességgel házi orvosi felügyelet (kivizsgálás, receptírás, szakorvosi beutaló). 

Szabadidős programok: kártya, fürdő látogatás, egészségfejlesztő foglalkozások, színházi programok (nyáron Szegedi Szabadtéri), kerti pihenők, lelki gondozás egyénileg és csoportosan. 

Kényelmi szolgáltatások: kábel tv minden szobában, wifi, gyógymasszázs, pedikűr, manikűr, fodrász, betegség esetén ápolás és szobaszerviz, minden szobához fürdőszoba WC, kávé és teafőzés. 

Szórakoztató szolgáltatás: pihenőkert, kerti partik, kártya, sakk, kényelmes társalgó, pihenőkert, saját ételek bemutatása (pogácsa, sütemények stb)

Speciális szolgáltatások: Bemer érterápia a hosszantartó általános fizikai egészség megőrzése. Egészségügyi állapotfelmérés valamint a frissen tartó és gyógymasszázsok, idős torna és látásjavító szemtorna. Egyéni mentális tanácsadás.

Pedantéria: takarítás, mosás, mosogatás. 

Kapcsolt szolgáltatások: minőségi ágyak és berendezések, amelyek a kényelmet a komfortérzetet szolgálják, valamint alkalmazásuk révén a személyzet fizikai terhelését kíméli; családias közvetlen hangulat; önálló, saját egészséges élelmiszerek termelésére adunk lehetőséget (zöldségek, gyümölcsök), így az étkeztetés változatossága és egyedisége is biztosított; házias ételek biztosítása; rendszeres fizikai és erőnléti karbantartás (úszás, Nordic Walking)